AKREDITOVANO!
PROMO CENE ZA UPIS U ŠKOLSKU 2023/2024. GODINU
- studije su namenjene svima koji su zainteresovani za sticanje znanja, veština i usavršavanja u oblasti gastronomije i hotelijerstva
- studenti će ovladati znanjima i veštinama gastronomije i menadžmenta u gastronomiji na najvišem nivou
- izuzetno veliki fond časova stručne prakse je prioritet programa
- poslovna informatika: obavezni deo programa je obuka u nekom od stručnih ugostiteljskih softvera
- internacionalni karakter posla i neophodnost poznavanja svetskih jezika sa stručnim ugostiteljskim vokabularom: u nastavnom programu nalaze se čak šest stranih jezika: engleski, nemački, italijanski, španski, francuski i ruski jezik
- poznati predavači iz oblasti gastronomije i hotelijerstva iz elitnih ugostiteljskih objekata Srbije, gostujući predavači iz inostranstva
- omogućeno usavršavanje onih koji su u radnom odnosu u oblasti gastronomije uz posebne pogodnosti za zaposlene
- mogućnost nastavka studija započetih na drugoj visokoškolskoj ustanovi, uz priznavanje položenih ispita u skladu sa Nastavnim planom i programom Škole
- mogućnost prekvalifikacije za studente koji su završili strukovne studije na drugoj visokoškolskoj ustanovi (priznavanje položenih ispita u skladu sa Nastavnim planom i programom Škole)
- obezbeđena sva potrebna literatura bez dodatnih troškova
- mogućnost priznavanja dela stručne prakse zaposlenim studentima u struci u skladu sa radnom pozicijom i upisanim studijskim programom
NASTAVNI PLAN I PROGRAM
I GODINA | ESPB | |
---|---|---|
![]() | Osnovi menadžmenta | 6 |
![]() | Veštine poslovne komunikacije | 6 |
![]() | Osnovi gastronomije | 7 |
![]() | Specijalizovani engleski jezik za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Izborni predmet 1 (bira se 1 predmet iz Izbornog bloka 1-2) | 5 |
![]() | Tehnologija hrane i pića | 5 |
![]() | Osnovi hotelijerstva | 4 |
![]() | Osnovi restoraterstva | 4 |
![]() | Poslovna informatika | 4 |
![]() | Obavezan predmet modula 1: Specijalizovani drugi strani jezik (nemački, italijanski, španski, ruski, francuski) za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Stručna praksa 1 | 4 |
![]() | Izborni predmet 2 (bira se 1 predmet iz Izbornog bloka 1-2) | 5 |
II GODINA | ESPB | |
---|---|---|
![]() | Pekarstvo sa poslastičarstvom | 5 |
![]() | Izgradnja i oprema hotelskih objekata | 6 |
![]() | Osnovi marketinga | 4 |
![]() | Specijalizovani engleski jezik za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Izborni predmet 3 (bira se 1 predmet iz Izbornog bloka 3-4) | 5 |
![]() | Nacionalne gastronomije | 6 |
![]() | Gastronomski proizvodi | 6 |
![]() | Nutricionizam | 6 |
![]() | Prva pomoć | 3 |
![]() | Obavezan predmet modula 2: Specijalizovani drugi strani jezik (nemački, italijanski, španski, ruski, francuski) za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Stručna praksa 2 | 4 |
![]() | Izborni predmet 4 (bira se 1 predmet iz Izbornog bloka 3-4) | 5 |
III GODINA | ESPB | |
---|---|---|
![]() | Pravilna ishrana i planiranje menija | 6 |
![]() | Higijena, sanitarna zaštita i bezbednost | 4 |
![]() | Organizacija poslovanja | 6 |
![]() | Poslovni engleski jezik | 5 |
![]() | Izborni predmet 5 (bira se 1 predmet iz Izbornog bloka 5-6) | 5 |
![]() | Kontrola kvaliteta | 4 |
![]() | Enologija sa somelijerstvom | 6 |
![]() | Menadžment ljudskih resursa | 5 |
![]() | Obavezan predmet modula 3: Poslovni drugi strani jezik (nemački, italijanski, španski, ruski, francuski) | 5 |
![]() | Stručna praksa 3 | 4 |
![]() | Izborni predmet 6 (bira se 1 predmet iz Izbornog bloka 5-6) | 5 |
![]() | Završni rad | 5 |
IZBORNI PREDMETI | ESPB | |
---|---|---|
Izborni blok 1-2 | ||
![]() | Poslovni bonton | 5 |
![]() | Osnovi preduzetništva | 5 |
![]() | Specijalizovani nemački jezik za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Specijalizovani italijanski jezik za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Specijalizovani španski jezik za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Specijalizovani francuski jezik za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Specijalizovani ruski jezik za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Menadžment događaja u hotelijerstvu | 5 |
![]() | Upravljanje finansijama i izrada biznis planova | 5 |
Izborni blok 3-4 | ||
![]() | Ketering menadžment | 5 |
![]() | Turističke regije | 5 |
![]() | Specijalizovani nemački jezik za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Specijalizovani italijanski jezik za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Specijalizovani španski jezik za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Specijalizovani francuski jezik za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Specijalizovani ruski jezik za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Menadžment barova, vinarija, kazina, kruzera i drugih specijalizovanih ugostiteljskih objekata | 5 |
![]() | Alternativne vrste ishrane | 5 |
Izborni blok 5-6 | ||
![]() | Morska hrana | 5 |
![]() | Inovacije i trendovi u ugostiteljstvu | 5 |
![]() | Poslovni nemački jezik | 5 |
![]() | Poslovni italijanski jezik | 5 |
![]() | Poslovni španski jezik | 5 |
![]() | Poslovni francuski jezik | 5 |
![]() | Poslovni ruski jezik | 5 |
![]() | Kreativna gastronomija | 5 |
![]() | Masovna ishrana | 5 |
Napomena:
Škola zadržava pravo promene predmeta u skladu sa trendovima privrede, zdravstva ili nauke, interesovanjima studenata i objektivnim okolnostima.
Nastavni plan i program za studijski smer Menadžment u gastronomiji možete pogledati ovde.
U trendu prerastanja ugostiteljstva u domen umetnosti, osetivši potrebu tržišta rada za dodatnom radnom snagom u ovim oblastima, moduli hotelijerstvo, gastronomija i restoraterstvo imaju za cilj da mladim ljudima omoguće najbolju moguću obuku u HoReCa sektoru, onu koja će ih direktno uvesti u ovaj posao putem nastavnog programa koji je zasnovan na praksi i na najrelevantnijim i najsavremenijim svetskim iskustvima.
Nastavni programi kreirani su tako da odgovaraju i početnicima i onima koji su već zaposleni u ugostiteljstvu, a žele da se dodatno edukuju i obuče u ovim oblastima. Praksa iz ovih nastavnih programa ostvaruje se u Novom Sadu i Beogradu, gastronomskim prestonicama Srbije, ali i drugim biserima ugostiteljstva širom Srbije (Palić, Zlatibor, Fruška gora…).
Studijski program Menadžment u gastronomiji organizovan je tako da ima veoma veliki fond časova terenske nastave i stručne prakse (pripremna i letnja ferijalna praksa). Ove nastavne aktivnosti organizovane su od strane Škole, te postoji mogućnost njihovog obavljanja u zemlji ili inostranstvu za deo studenata, a na osnovu rang liste i intervjua sa ugostiteljskim objektima.
U većini ugostiteljskih objekata letnja ferijalna stručna praksa je plaćena!
Šta ćete praktično naučiti na studijama:
- organizacija rada i rukovođenje kuhinjom, restoranom i drugim ugostiteljskim objektima
- ovladavanje savremenim tehnikama i veštinama u gastronomiji
- inovacije u gastronomiji, posebno nacionalnim gastronomijama
- personalni menadžment kuhinje i restorana
- planiranje i izrada menija, karte pića i vinske karte
- osnove enologije, somelijerstva i uparivanje sa hranom
- ovladavanje principima zdrave i pravilne ishrane
- planiranje nabavke životnih namirnica i njihovo pravilno skladištenje i upotreba
- kontrola i kvalitet životnih namirnica
- planiranje događaja u ugostiteljstvu (ketering, banket, promocija, prijemi…)
- rad u stručnim ugostiteljskim softverima
- više stranih jezika sa stručnim ugostiteljskim vokabularom, itd.
Gde se obavlja stručna praksa i mogućnosti zaposlenja
Stručna praksa obavlja se u najuglednijim, poznatim restoranima, hotelima, vinskim kućama i drugim ugostiteljskim objektima u zemlji, sa mogućnošću obavljanja prakse i u inostranstvu, nakon koje će studentni imati brojne mogućnosti za zaposlenjem na najrazličitijim pozicijama, kao što su:
- šef kuhinje
- F&B (hrana i piće) menadžer
- rukovodilac restorana
- organizator keteringa
- rukovodilac u vinarijama i vinskim kućama
- rukovodilac u raznovrsnim specijalizovanim objektima iz oblasti ugostiteljstva (barovi, vinarije, kazina, kruzeri…) i dr.
Prilikom obavljanja stručne prakse u ugostiteljskom objektu, prilično je čest slučaj da poslodavac primeti vaše posebno zalaganje ili sposobnost i ponudi vam mogućnost zaposlenja!
Neke od Nastavnih baza u kojima se odvija stručna praksa:
- Courtyard by Marriott, Beograd
- Hotel Sheraton, Novi Sad
- Fruške Terme Resort & Residences, Vrdnik
- Hotel Mona Plaza, Beograd i Zlatibor
- Hotel Premier Aqua, Vrdnik
- Tija Pastry Shop, Novi Sad
- Vinska kuća Kovačević, Irig
- Vinarija Zvonko Bogdan, Palić
- Vinarija Vinum, Sremski Karlovci
Za kompletan spisak Nastavnih baza pogledajte link ovde.
PROMO CENE ZA UPIS U ŠKOLSKU 2023/2024. GODINU I DODATNI POPUST 100 EUR ZA UPIS DO 30. 09. 2023.
Kandidatima koji su trenutno zaposleni, ili su bili u radnom odnosu u ugostiteljstvu, moguće je priznavanje dela stručne prakse na osnovu potvrde o zaposlenju. Priznavanjem stručne prakse srazmerno se umanjuje iznos školarine i to na osnovu Analize priznatih i diferencijalnih nastavnih obaveza, a zavisno od prethodnog obrazovanja. Više informacija možete saznati ovde.
CENOVNIK ZA 2023/2024. GODINU | školarina za uplate na rate | POPUST | DODATNI POPUST | |
za uplate u celosti | za upis do 30.09.2023. | za upis do 15.06. samo za maturante (učenike koji | ||
državljani Republike Srbije | 1.500 eur | – 100 eur | – 100 eur | – 150 eur |
strani državljani | 1.800 eur | – 100 eur | – 100 eur | – 150 eur |
Važne informacije:
- iskazani iznosi školarine u tabeli su za upis u prvu godinu studija; školarina za svaku narednu godinu studija koja se upisuje iznosi 100 eur više u odnosu na cenu prethodne godine studija;
- strani državljani koji samostalno vrše nostrifikaciju srednjoškolskih dokumenata ostvaruju popust od 150 eur samo za prvu školsku godinu koju upisuju;
- cena studija ne obuhvata tekuće troškove (upis, polaganje prijemnog ispita, obavezno osiguranje studenta i članarina za studentske konferencije, prijava ispita, overa godine i sl.); kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde;
- sva literatura, odnosno materijali za učenje, dostupni su u e-formi i uključeni su u cenu školarine;
- uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate;
- broj mesečnih rata je 11 (prva rata: 200 eur; svaka naredna: 1/10 preostalog iznosa); broj rata se smanjuje u slučaju kasnijeg upisa od novembra;
- broj tekućeg računa za sve uplate: 105-0000002548276-62 (primer uplatnice možete preuzeti ovde);
1) popust za plaćanje unapred
Plaćanjem školarine u celosti za godinu koju student upisuje ostvaruje se popust u iznosu od 100 eur.
Student koji avansno uplaćuje osim tekuće školske godine i naredne školske godine ostvaruje pravo na:
- popust 10% na uplaćenu jednu narednu školsku godinu
- popust 12.5% na uplaćene dve naredne školske godine
2) porodični popust
U slučaju da se članovi uže porodice upišu istovremeno (dete/roditelj, suprug/supruga, rođena braća/sestre), svako od njih ostvaruje popust od 15% na školarinu.
Porodični popust se ne primenjuje ukoliko je jedan od studenata u statusu ponovnog upisa iste godine.
Ovaj popust se primenjuje i u slučaju postojanja nekog drugog popusta, kao dodatni popust.
3) popust na paralelne studije dva studijska programa ili modula
Student koji studira paralelno dva studijska programa ili modula ICEPS-a u toku iste školske godine ostvaruje pravo na 30% popusta na školarinu programa koji drugi upisuje. Popust se odnosi samo na one školske godine u kojima student ima status aktivnog studenta (ne upisuje ponovo istu studijsku godinu, odnosno ne obnavlja godinu, nije u statusu mirovanja i sl.).
4) popust za članove Sindikata ili članove njihove uže porodiice (dete/roditelj, suprug/supruga, rođena braća/sestre) sa kojima ICEPS ima potpisan ugovor o saradnji u iznosu od 100 eur
Potrebno je dostaviti potvrdu o članstvu u sklopu upisne dokumentacije.
Napomena: u slučaju da student ostvaruje pravo na dva ili više popusta istovremeno, u mogućnosti je da bira jedan od navedenih popusta.