AKREDITOVANO!
PROMO CENE ZA UPIS U ŠKOLSKU 2023/2024. GODINU
- studije su namenjene svima koji su zainteresovani za sticanje znanja i usavršavanje u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva
- veliki fond časova stručne prakse predstavlja prioritet ovog studijskog programa
- studenti će ovladati znanjima i veštinama potrebnim za rukovodjenje hotelskim i drugim ugostiteljskim objektima na najvišem nivou
- poznati predavači iz oblasti hotelijerstva preneće studentima svoja znanja
- omogućeno je usavršavanje svih onih koji su u radnom odnosu u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva, a žele da prošire znanja i steknu nove veštine u ovoj oblasti, uz posebne pogodnosti za zaposlene
- mogućnost nastavka studija započetih na drugoj visokoškolskoj ustanovi, uz priznavanje položenih ispita u skladu sa Nastavnim planom i programom Škole
- prekvalifikacija za studente koji su završili strukovne studije na drugoj visokoškolskoj ustanovi (priznavanje položenih ispita u skladu sa Nastavnim planom i programom Škole)
NASTAVNI PLAN I PROGRAM
I GODINA | ESPB | |
---|---|---|
![]() | Osnovi menadžmenta | 6 |
![]() | Veštine poslovne komunikacije | 6 |
![]() | Osnovi hotelijerstva | 7 |
![]() | Specijalizovani engleski jezik za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Izborni predmet 1 (bira se 1 predmet iz Izbornog bloka 1-2) | 5 |
![]() | Upravljanje finansijama i izrada biznis planova | 5 |
![]() | Osnovi gastronomije | 4 |
![]() | Osnovi restoraterstva | 4 |
![]() | Poslovna informatika | 4 |
![]() | Obavezan predmet modula 1: Specijalizovani drugi strani jezik (nemački, italijanski, španski, ruski, francuski) za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Stručna praksa 1 | 4 |
![]() | Izborni predmet 2 (bira se 1 predmet iz Izbornog bloka 1-2) | 5 |
II GODINA | ESPB | |
---|---|---|
![]() | Osnovi turizma | 5 |
![]() | Izgradnja i oprema hotelskih objekata | 6 |
![]() | Osnovi marketinga | 4 |
![]() | Specijalizovani engleski jezik za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Izborni predmet 3 (bira se 1 predmet iz Izbornog bloka 3-4) | 5 |
![]() | Turističke regije | 6 |
![]() | Menadžment recepcije i hotelskog domaćinstva | 6 |
![]() | Menadžment smeštaja | 6 |
![]() | Prva pomoć | 3 |
![]() | Obavezan predmet modula 2: Specijalizovani drugi strani jezik (nemački, italijanski, španski, ruski, francuski) za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Stručna praksa 2 | 4 |
![]() | Izborni predmet 4 (bira se 1 predmet iz Izbornog bloka 3-4) | 5 |
III GODINA | ESPB | |
---|---|---|
![]() | Međunarodno hotelijerstvo i turizam | 6 |
![]() | Higijena, sanitarna zaštita i bezbednost | 4 |
![]() | Organizacija poslovanja | 6 |
![]() | Poslovni engleski jezik | 5 |
![]() | Izborni predmet 5 (bira se 1 predmet iz Izbornog bloka 5-6) | 5 |
![]() | Kontrola kvaliteta | 4 |
![]() | Poslovanje hotelskih i turističkih preduzeća i agencija | 6 |
![]() | Menadžment ljudskih resursa | 5 |
![]() | Obavezan predmet modula 3: Poslovni drugi strani jezik (nemački, italijanski, španski, ruski, francuski) | 5 |
![]() | Stručna praksa 3 | 4 |
![]() | Izborni predmet 6 (bira se 1 predmet iz Izbornog bloka 5-6) | 5 |
![]() | Završni rad | 5 |
IZBORNI PREDMETI | ESPB | |
---|---|---|
Izborni blok 1-2 | ||
![]() | Poslovni bonton | 5 |
![]() | Osnovi preduzetništva | 5 |
![]() | Specijalizovani nemački jezik za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Specijalizovani italijanski jezik za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Specijalizovani španski jezik za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Specijalizovani francuski jezik za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Specijalizovani ruski jezik za oblast ugostiteljstva 1 | 5 |
![]() | Menadžment događaja u hotelijerstvu | 5 |
![]() | Tehnologija hrane i pića | |
Izborni blok 3-4 | ||
![]() | Ketering menadžment | 5 |
![]() | Upravljanje odnosima sa javnošću | 5 |
![]() | Specijalizovani nemački jezik za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Specijalizovani italijanski jezik za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Specijalizovani španski jezik za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Specijalizovani francuski jezik za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Specijalizovani ruski jezik za oblast ugostiteljstva 2 | 5 |
![]() | Menadžment barova, vinarija, kazina, kruzera i drugih specijalizovanih ugostiteljskih objekata | 5 |
![]() | Ponašanje i zaštita potrošača | 5 |
Izborni blok 5-6 | ||
![]() | Globalizacija u hotelijerstvu | 5 |
![]() | Inovacije i trendovi u ugostiteljstvu | 5 |
![]() | Poslovni nemački jezik | 5 |
![]() | Poslovni italijanski jezik | 5 |
![]() | Poslovni španski jezik | 5 |
![]() | Poslovni francuski jezik | 5 |
![]() | Poslovni ruski jezik | 5 |
![]() | Upravljanje rizicima | 5 |
![]() | Mentalna higijena | 5 |
![]() | Kreativna gastronomija | 5 |
Napomena:
Škola zadržava pravo promene predmeta u skladu sa trendovima privrede, zdravstva ili nauke, interesovanjima studenata i objektivnim okolnostima.
Nastavni plan i program za studijski smer Menadžment u hotelijerstvu možete pogledati ovde.
Shodno modernizaciji društvenog funkcionisanja koje nam je donelo novo doba, nameće se zahtev za usavršavanjem usluga u ugostiteljstvu i zaposlenih u ovoj oblasti. Pomenuto usavršavanje reflektovaće se kako na prava i obaveze ugostitelja, njihova primanja, tako i na mogućnost napredovanja – ne samo ličnog, već i ugostiteljskog objekta u kome su zaposleni, zahvaljujući modernim i kompetitivnim znanjima koja će sa sobom doneti.
Studijski program Menadžment u hotelijerstvu organizovan je tako da ima veliki fond časova stručne prakse (letnje prakse) i terenskih vežbi. Ove nastavne aktivnosti organizovane su od strane Škole, te postoji mogućnost njihovog obavljanja u zemlji ili inostranstvu.
Šta ćete praktično naučiti na studijama:
- veštine rukovođenja
- znanja koja obuhvataju menadžerske sposobnosti
- veštine supervizije
- postupke obuke i prenošenja znanja
- kontrola kvaliteta
- sposobnosti planiranja
- sposobnosti upravljanja događajima, itd.
Gde se obavlja stručna praksa i mogućnosti zaposlenja
Stručna praksa obavlja se u najuglednijim i renomiranim hotelima i drugim ugostiteljskim objektima u zemlji, sa mogućnošću obavljanja prakse i u inostranstvu, nakon koje će studenti imati brojne mogućnosti za zaposlenjem na najrazličitijim pozicijama, kao što su:
- generalni menadžer hotela
- Front Office menadžer (menadžer recepcije)
- Back Office menadžer (marketing i prodaja, plan, analiza i organizacija hotelskog poslovanja, interna kontrola i revizija, ljudski resursi, odnosi sa javnošću)
- F&B menadžer (menadžer hrane i pića)
- menadžer hotelskog domaćinstva
- menadžer wellnes i spa centra
- menadžer restorana i drugih ugostiteljskih objekata
- menadžer u kongresnim centrima
- menadžer u vinarijama i vinskim kućama
- menadžer u etno selima, akva parkovima i drugim specijalizovanim ugostitejskim objektima, itd.
Prilikom obavljanja stručne prakse, čest je slučaj da poslodavac primeti vaše posebno zalaganje i ponudi vam mogućnost zaposlenja.
Neke od Nastavnih baza u kojima se odvija stručna praksa:
- Courtyard by Marriott, Beograd
- Fruške Terme Resort & Residences, Vrdnik
- Hotel Mona Plaza, Beograd i Zlatibor
- Hotel Premier Aqua, Vrdnik
- Hotel Sheraton, Novi Sad
- Tija Pastry Shop, Novi Sad
- Vinarija Vinum, Sremski Karlovci
- Vinarija Zvonko Bogdan, Palić
- Vinska kuća Kovačević, Irig
PROMO CENE ZA UPIS U ŠKOLSKU 2023/2024. GODINU I DODATNI POPUST 100 EUR ZA UPIS DO 30. 09. 2023.
Kandidatima koji su trenutno zaposleni, ili su bili u radnom odnosu u ugostiteljstvu, moguće je priznavanje dela stručne prakse na osnovu potvrde o zaposlenju. Priznavanjem stručne prakse srazmerno se umanjuje iznos školarine i to na osnovu Analize priznatih i diferencijalnih nastavnih obaveza, a zavisno od prethodnog obrazovanja. Više informacija možete saznati ovde.
CENOVNIK ZA 2023/2024. GODINU | školarina za | POPUST | DODATNI POPUST | |
za uplate u celosti | za upis do 30.09.2023. | za upis do | ||
državljani Republike Srbije | 1.400 eur | – 100 eur | – 100 eur | – 150 eur |
strani državljani | 1.700 eur | – 100 eur | – 100 eur | – 150 eur |
Važne informacije:
- iskazani iznosi školarine u tabeli su za upis u prvu godinu studija; školarina za svaku narednu godinu studija koja se upisuje iznosi 100 eur višeu odnosu na cenu prethodne godine studija;
- strani državljani koji samostalno vrše nostrifikaciju srednjoškolskih dokumenata ostvaruju popust od 150 eur samo za prvu školsku godinu koju upisuju;
- cena studija ne obuhvata tekuće troškove (upis, polaganje prijemnog ispita, obavezno osiguranja studenta i članarina za studentske konferencije, prijava ispita, overa godine i sl.); kompletan cenovnik usluga možete pogledati ovde;
- sva literatura, odnosno materijali za učenje, dostupni su u e-formi i uključeni su u cenu školarine;
- uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate;
- broj mesečnih rata je 11 (prva rata: 200 eur; svaka naredna: 1/10 preostalog iznosa); broj rata se smanjuje u slučaju kasnijeg upisa od novembra;
- broj tekućeg računa za sve uplate: 105-0000002548276-62 (primer uplatnice možete preuzeti ovde)
1) popust za plaćanje unapred
Plaćanjem školarine u celosti za godinu koju student upisuje ostvaruje se popust u iznosu od 100 eur.
Student koji avansno uplaćuje osim tekuće školske godine i naredne školske godine ostvaruje pravo na:
- popust 10% na uplaćenu jednu narednu školsku godinu
- popust 12.5% na uplaćene dve naredne školske godine
2) porodični popust
U slučaju da se članovi uže porodice upišu istovremeno (dete/roditelj, suprug/supruga, rođena braća/sestre), svako od njih ostvaruje popust od 15% na školarinu.
Porodični popust se ne primenjuje ukoliko je jedan od studenata u statusu ponovnog upisa iste godine.
Ovaj popust se primenjuje i u slučaju postojanja nekog drugog popusta, kao dodatni popust.
3) popust na paralelne studije dva studijska programa ili modula
Student koji studira paralelno dva studijska programa ili modula ICEPS-a u toku iste školske godine ostvaruje pravo na 30% popusta na školarinu programa koji drugi upisuje. Popust se odnosi samo na one školske godine u kojima student ima status aktivnog studenta (ne upisuje ponovo istu studijsku godinu, odnosno ne obnavlja godinu, nije u statusu mirovanja i slično).
4) popust za članove Sindikata ili članove njihove uže porodiice (dete/roditelj, suprug/supruga, rođena braća/sestre) sa kojima ICEPS ima potpisan ugovor o saradnji u iznosu od 100 eur
Potrebno je dostaviti potvrdu o članstvu u sklopu upisne dokumentacije.
Napomena: u slučaju da student ostvaruje pravo na dva ili više popusta istovremeno, u mogućnosti je da bira jedan od navedenih popusta.