Flat Preloader Icon

Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo da je ICEPS postao član AEHT-a (European Association of Hotel and Tourism Schools), konsultativnog tela Saveta Evrope koje ima za cilj poboljšanje obrazovanja u turističkom sektoru uz stvaranje jačih odnosa između škola članica širom Evrope.

AEHT je osnovan 1988. godine i sastojao se od 24 škole iz 16 zemalja, dok danas organizacija broji preko 400 članica iz 40 evropskih zemalja.

Jedan od najvažnijih ciljeva Asocijacije su održavanje kontakta i razmena nastavnih metoda, materijala, znanja i ljudi između partnerskih škola, kao i razumevanje različitih pravnih i obrazovnih sistema u Evropi. Asocijacija svake godine organizuje seminare na različite teme za nastavnike iz ove oblasti. Osim toga, važan je i zajednički razvoj međunarodnih projekata i aktivnosti koje škole ne bi mogla da realizuju same bez posredstva Asocijacije, a koje podrazumevaju i brojne međunarodne događaje na visokom nivou, takmičenja i seminare iz oblasti gastronomije, hotelijerstva i turizma.

Najvažniji događaj je godišnji kongres na kome učestvuje oko 700 direktora škola, nastavnika i studenata. Ovaj događaj stvara važan podsticaj za sve učesnike. Na njemu se održava između osam i deset takmičenja iz oblasti kuhinje, bara, vinarstva, servisa, front office-a, menadžmenta i dr. Studenti se takmiče u međunarodnim timovima, koji su unapred izvučeni. Ovo jača njihove jezičke veštine i prilagodljivost što im stvara dobre osnove za budući rad u dinamičnom okruženju i međunarodnom timu. Takođe, ovde dolaze do izražaja i mobilnost i fleksibilnost, dve ključne veštine u ugostiteljskoj industriji.

Vredi pomenuti i događaj Božić u Evropi na kome se svake godine oko 20 škola sastaje u drugoj zemlji kako bi široj javnosti predstavili raznolikost svojih božićnih tradicija u oblasti gastronomije, nošnji, legendi, muzike itd. Ova aktivnost takođe promoviše saradnju mreže u organizovanju razmene studenata i nastavnika, kao i planiranju učešća u evropskim programima.

Mi u ICEPS-u smo veoma uzbuđeni što smo postali deo organizacije sa kojom delimo iste ciljeve i vrednosti. Ovo članstvo će nam omogućiti da unapredimo naše nastavne metode, pružimo mogućnost našim studentima, nastavnicima i saradnicima na ugostiteljskim studijskim programima da upoznaju svoje kolege iz drugih zemalja, kao i da pokažu svoja znanja i umeća u međunarodnoj areni. ICEPS je pokrenuo strukovne studijske programe iz oblasti ugostiteljstva (osnovne studije, 180 ESPB, 3 godine): Menadžment u hotelijerstvu, Menadžment u restoraterstvu i Menadžment u gastronomiji i do 30. 09. 2023. nudi promotivne cene školarina za upis u školsku 2023/2024. godinu koji je još uvek otvoren. Za više informacija o školarinama, kliknite ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *